lifeworksgestaltl

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Case #56 - Το μικρό κορίτσι χρειάζεται προσοχή

Η Γουέντι έλεγε ότι ήθελε ένα ταίρι. Ήταν χωρισμένη, και είχε μια επιχείρηση. Έλεγε πως ήταν ανυπόμονη με τους εργαζόμενούς της, και πως ήταν πολύ μεθοδική, και ποτέ δεν έδειχνε ότι ήταν ευάλωτη. Το αντιστάθμιζε αυτό με την υπομονή που αναγνώριζε σε μένα.
Συζήτησα θέματα δύναμης με αυτήν - την ικανότητα να είναι μεθοδική και άμεση, την ευτυχία να είναι ελεγχόμενη, να είναι το αφεντικό.
Έμοιαζε πολύ ήρεμη καθώς μιλούσα, παίζοντας με το χέρι της....θυμίζοντάς μου ένα μικρό κορίτσι. Την ρώτησα πόσο νέα ένιωθε - είπε 10 χρονών, και την ρώτησα τι συνέβη όταν ήταν σε αυτή την ηλικία.
Ρώτησα για υπομονή στην οικογένειά της. Ο πατέρας της την είχε χαστουκίσει όταν ήταν 10 επειδή οι βαθμοί της στο σχολείο ήταν χαμηλοί. Στην πραγματικότητα, τακτικά έδερνε τον μικρότερο αδερφό της. Αλλά δημόσια, ήταν ένας υπομονετικός άνθρωπος, που είχε χρόνο για τους ανθρώπους.
Σημείωσα ότι η υπομονή που έβλεπε σε μένα ως θεραπευτής μπορεί να την έκανε επιφυλακτική επειδή η ερώτηση ήταν: θα εκραγώ σαν τον πατέρα της?
Συμφώνησε. Είπε ότι το θέμα ήταν ότι δεν είχε πολύ εμπιστοσύνη στους άντρες. Ο πρώτος της άντρας ήταν επίσης ανυπόμονος μαζί της, ενδιαφερόταν μόνο για το τι θα έκανε γι' αυτόν. Είπε ότι απλά ήθελε να βρει άλλο ταίρι.
Αποκάλυψε ότι ο λόγος που οι βαθμοί της ήταν χαμηλοί ήταν γιατί βρισκόταν σε σχολικό οικοτροφείο, και την τρομοκρατούσαν πολύ άσχημα. Οι γονείς της δεν είχαν ιδέα, ούτε ενδιαφέρον. Ένιωθε πάρα πολύ μόνη.
Κάθισα κοντά της, και της μίλησα, αναγνωρίζοντας την ευαισθησία της, την ευθραυστότητα, και στην θέση που ήταν νεαρή, την ανάγκη της να την δουν γι' αυτό που είναι, παρά για ένα μέρος της ατζλεντας κάποιου άλλου. Κάποιος ενδιαφερόταν για τις αγωνίες της, παρά για τους βαθμούς.
Άρχισε να κλαίει, μαλακώνοντας περισσότερο. Της δήλωσα το ενδιαφέρον μου γι' αυτή, χωρίς καμία ατζέντα θα έρπεπε να είναι κάποια διαφορετική. Έμοιαζε πεινασμένη για τέτοιου είδους προσοχή, και καθίσαμε εκεί για αρκετή ώρα, καθώς την ενθάρρυνα να απορροφήσει αυτή την εμπειρία.
Σημείωσα ότι ααυτό το μέρος της χρειαζόταν φροντίδα, και να μεγαλώσει φυσιολογικά, πριν να έχει έναν δυνατότερο πυρήνα με τον οποίο να είναι σε σχέση.
Στου Γκέσταλτ δεν πάμε μόνο με το θέμα που παρουσιάζει ο πελάτης - αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι αυτό που γνωρίζω ως θεραπευτής - κάτι που μπορεί να μην είναι σε επαφή καθόλου. Μετά το φέρνουμε πλήρως στην παρούσα επίγνωση, και εξερευνούμε τα συμφραζόμενα - συχνά οικογένεια, αλλά όχι πάντα. Μετά αυτή η πληροφορία επανέρχεται στο παρόν, και μέσα στη θεραπευτική σχέση.
Κάνοντας αυτό παρέχει εδώ μια ξεκάθαρη θεραπευτική ατζέντα, μια διαδικασία από την οποία θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο θέμα που αρχικά έθεσε - το να θέλει άλλο ταίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για μένα

Steve Vinay Gunther·

Διδάσκω και εξασκώ την θεραπεία Γκέσταλτ, επαγγελματικό προσανατολισμό και συστημική αναπαράσταση. Εκτός από την Αυστραλία, διδάσκω εργαστήρια και εκπαίδευση στην Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, ΗΠΑ και Μεξικό. Είμαι ο συγγραφέας του Καταλαβαίνοντας την Γυναίκα στη Ζωή σου, ένα βιβλίο συμβουλών για τους άντρες για τις σχέσεις τους με τις γυναίκες. Είμαι Διευθυντής του Lifeworks και παρέχω εκπαίδευση και επίβλεψη. Είμαι υποψήφιος διδάκτορας, μελετώντας τις διαπροσωπικές δυναμικές της δύναμης.

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

Σε ποιόν απευθύνεται αυτό το ιστολόγιο;

Αυτές οι υποθέσεις παραδειγμάτων αποσκοπούν σε θεραπευτές, μαθητές και όσους εργάζονται σε βοηθητικά επαγγέλματα. Ο σκοπός είναι να δείξει πως η προσέγγιση Gestalt λειτουργεί στην πράξη, συνδέοντας τις πτυχές της θεωρίας με τις κλινικές προκλήσεις.

Επειδή αυτό απευθύνεται σε ένα επαγγελματικό κοινό, το ιστολόγιο είναι διαθέσιμο με την συνδρομή. Παρακαλώ εισάγετε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για να λαμβάνεται δωρεάν ενημερώσεις του ιστολογίου κάθε φορά που προστίθεται μια νέα καταχώρηση.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

© Lifeworks 2012

Contact: admin@learngestalt.com

γλώσσες

HOME

Informed Consent & Rates

PROFESSIONAL TRAINING

Gestalt Therapy Defined

PROFESSIONAL SERVICES

PAYMENTS

OTHER STUFF

Links

Book:Advice for Men about Women

BLOGS

• English

Bahasa

Čeština

Deutsch

Español

Français

Greek ελληνικά

Hindi हिंदी

Magyar

Melayu

Italiano

Korean한국의

Polski

Português

Română

Russian Русский

Serbian српски

Chinese 中文

Japanese 日本語

Arabic العربية

English Bahasa Čeština Deutsch Español Filipino Français ελληνικά हिंदी Magyar Melayu Italiano 한국의 Polski Português Română Русский српски 中文 日本語 العربية

If you are interested in following my travels/adventures in the course of my teaching work around the world, feel free to follow my Facebook Page!

Can you translate into Greek? I am looking for volunteers who would like to continue to make this translation available. Please contact me if you would like to contribute.

Gestalt therapy sessions

For personal therapy with me: www.qualityonlinetherapy.com

vinaysmile

Δημοσιεύω αυτό το blog δύο φορές της εβδομάδα. Είναι μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες. Σας προσκαλώ να εγγραφείτε.

logosm1

Links

Career Decision Coaching

Here

and here

Lifeworks

Gestalt training and much more

http://www.depth.net.au

For Men

Here is a dedicated site for my book Understanding the Woman in Your Life

http://www.manlovesawoman.com

The Unvirtues

A site dedicated to this novel approach to the dynamics of self interest in relationship

http://www.unvirtues.com

Learn Gestalt

A site with Gestalt training professional development videos, available for CE points

http://www.learngestalt.com

We help people live more authentically

Want more? See the Archives column here

Gestalt therapy demonstration sessions

Touching pain and anger: https://youtu.be/3r-lsBhfzqY (40m)

Permission to feel: https://youtu.be/2rSNpLBAqj0 (54m)

Marriage after 50: https://youtu.be/JRb1mhmtIVQ (1h 17m)

Serafina - Angel wings: https://youtu.be/iY_FeviFRGQ (45m)

Barb Wire Tattoo: https://youtu.be/WlA9Xfgv6NM (37m)

A natural empath; vibrating with joy: https://youtu.be/tZCHRUrjJ7Y (39m)

Dealing with a metal spider: https://youtu.be/3Z9905IhYBA (51m)

Interactive group: https://youtu.be/G0DVb81X2tY (1h 57m)